Kaminski vložki

Kaminski vložki

V naši ponudbi kaminskih vložkov ponujamo sodobno zasnovane in tehnično zanesljive kaminske vložke vodilnih proizvajalcev iz Evropske unije. Nudimo kompleten inženiring in servis pri dobavi vseh vrst kaminov in kaminskih vložkov proizvajalcev KOBOK, SCHMID, SUPRA in SPARTHERM.

Kaminski vložek je industrijski element, ki je izdelan iz jeklene pločevine in deluje kot kurišče za trda goriva. Vgrajujemo jih v toplozračne kamine, akumulacijske kamine in kombinirane peči. Vsa kaminska kurišča so opremljena z znakom kakovosti (oznaka CE) in sicer EN 13229. Šele z strokovno vgradnjo kaminskega vložka in pravilno izbiro ter pozidavo zunanje obloge tvori dober zaključeni element peči ali kamina.

Evropska kakovost
Certifikati kakovosti
Sodobna zasnova in oblika
Svetovanje in načrtovanje
Zagotovljen servis in rezervni deli

Kurišča KOBOK  ̶ slovaški velikan med proizvajalci vložkov za kamin

Kaminski vložek KOBOK je poznan po svoji brezčasni obliki, visoki stopnji inovativnosti in dolgi življenjski dobi. Podjetje je na trgu prisotno že več kot 20 let, KOBOK izdelki so tudi najbolje prodajana kurišča na Slovaškem in ostalih evropskih ter azijskih državah. V našem prodajnem programu boste našli raznolike linije, oblike, možnosti nadgradnje in integracije ostalih elementov. Pri izbiri vam bodo pomagali naši izkušeni specialisti ter sodelovali pri ustvarjanju vašega sanjskega kamina. Kot že omenjeno, slovaški proizvajalec visokokakovostnih kurišč nudi več različic izdelkov in na ta način zadosti še tako specifičnim zahtevam kupcev. Kaminski vložki se tako razlikujejo glede na moč kurjenja ter oblike, kot so pravokotna z ravnimi ali dvižnimi vrati, prizmatična, polkrožna, toplovodna, okrogla ROTO kurišča, z možnostjo priključitve na centralno kurjavo. Vsak izdelek je narejen iz kotlovskega jekla, v katerega se vstavi v šamotni plašč. Kaminski vložek lahko integriramo v vse vrste peči: toplozračne kamine, toplozračne peči, lončene peči …

Schmid  ̶ zanesljiva nemška kakovost

Schmid je priznani nemški proizvajalec kurilne tehnike in kurišč. Največja prednosti in hkrati posebnost te vrste kurišč je izvedba dimovodne kupole iz masivnega litega železa, ki omogoča možnost nastavitve priključka v vse smeri. Vsi izdelki imajo že integrirane separatorje zraka. Steklo vrat je lahko enoslojno ali dvoslojno. Dvoslojno steklo zmanjšuje segrevanje stekla vrat kurišča ter zmanjšuje nastanek sajavosti in opeklin po nenadnem dotiku s prsti.

Kaminski vložek SPARTHERM  ̶ vse, kar potrebujete za kakovosten kamin

SPARTHERM kurišča so zelo podobna kaminskim vložkom SCHMID, saj sta proizvajalca med seboj brata in izhajata iz istega podjetja ki se je na neki točki razdelilo. Za delovanje potrebujejo dimnik s premerom 160  ̶ 200 mm, v večini primerih je dovolj že širina premera 180 mm. SPARTHERM zagotavlja moderne, vzdržljive elemente za kurjenje, ki vključujejo napreden dizajn in tehnologijo. Pomembno je, da velikost kurišča prilagajamo svojim potrebam: tako velja, da kaminom in pečem, ki opravljajo zgolj estetsko vlogo v prostoru, ni potrebno zagotoviti velikega kurišča, saj vložki večjih dimenzij imajo slabše izkoristke gorenja.  

Izbirate lahko med sodobnimi in klasičnimi vložki za kamin, ki se ponašajo s svojo trpežnostjo in odlično tehnologijo. Največ nam pomeni vaša varnost, zato imajo vsi izdelki v naši ponudbi nastavek za dovod zunanjega zraka. Na ta način kaminski vložek dobi zadostno količino kisika za gorenje in uspešno odvaja dim, ki nastaja med kurjenjem. Za več informacij o tem, kako se posamezni izdelki med seboj razlikujejo, povprašajte našega izkušenega strokovnjaka. Z veseljem vam bomo pomagali! Vsi izdelki imajo odlično zatesnitev vrat, zaradi katerih je izkoristek še boljši. Kaminski vložki so primerni za umestitev v vse vrste prostorov: tako klasične kot tudi novogradnje in pasivne.

Pogosta vprašanja:

Ali lahko kaminski vložek prilagajam svojim željam?

Kaminski vložek je industrijski element, kar pomeni, da je njegova proizvodnja standardizirana. To ne predstavlja večje težave za kupce, saj imajo na voljo več različic in izdelkov, med katerimi boste gotovo našli svoje sanjsko kurišče. Na voljo so različne oblike, zasteklitve … Poleg tega lahko z zunanjim plaščem, s katerim je obdano vsako kurišče, uspešno integrirate litoželezni element v svojo obstoječo oblikovalsko shemo. Seveda vam bodo v primeru težav, dvomov ali vprašanj na pomoč priskočili naši strokovnjaki. Po želji lahko kamine izrišemo s pomočjo računalniškega sistema. 

Katere znamke kaminskih vložkov imate v vaši ponudbi?

Verjamemo v kakovost, zato zaupamo samo najboljšim proizvajalcem vložkov za kamine, kot so KOBOK, SCHMID in SPARTHERM. Odlikujejo jih odlična vzdržljivost, kakovostni materiali, dolga življenjska doba in pestra izbira izdelkov oz. izdelčnih različic. Najpopularnejša izbira so kurišča KOBOK, ki jih umestimo v največ domov.

Kakšne so cene kurišč?

Cene se razlikujejo glede na zasteklitev, višino, velikost steklene površine, ponudnika … Cene, ki so navedene na naši spletni strani, so zgolj informativne narave. V grobem se cene gibljejo od 1000 € do 5500 € za kaminski vložek. Za natančen izračun in obrazložitev nas kontaktirajte.

Ali lahko kaminski vložek umestim, kamorkoli želim?

Kaminu mora biti zagotovljena zadostna količina kisika in dimnik za odvajanje dimnega plina, zato je potrebno pri izbiri upoštevati tudi to dejstvo. Preko razvoda cevi za topli zrak je mogoče tudi sočasno ogrevanje več prostorov.

Kako poteka čiščenje kaminskega vložka?

Steklo lahko enostavno očistite z navadno vodo in nežnim čistilnim sredstvom. Sajasto steklo je težje očistiti, zato vam priporočamo, da ga čistite v rednih časovnih obdobjih. Vedno počakamo, da se vratca povsem ohladijo, šele nato začnemo z brisanjem. Pepel se ob rednem kurjenju čisti enkrat na tri tedne.

Še nekaj napotkov za pravilno uporabo vložka

Ne glede na to, kako kakovosten je ogrevalni element, vedno obstaja možnost nepredvidljivih situacij, kot je uhajanje dima, zato vam priporočamo, da ob sočasni umestitvi novega kamina v prostor na strop umestite tudi detektor dima. Kaminski vložki so narejeni tako, da se lahko osrednja enota enostavno čisti, servis vam lahko opravimo vi. Ker verjamemo v izredno kakovost naših izdelkov v ponudbi, vam na Kobok vložke za kamin nudimo 7-letno garancijo. Pri kurjenju uporabljajte kakovosten in suh les, ki se je vsaj 6 mesecev sušil na zraku. Prav tako je pomembno, da se pepel redno odstranjuje iz kurišča. Najbolj koristno ga lahko uporabite tako, da z njim pognojite rastline. Vsebuje veliko kalija in ga lahko v zaprti kovinski posodi hranimo neomejeno dolgo.

kobok
schmid
spartherm
rath
sibelco
cbtec