Peči na drva

Peči na drva

Preverite našo ponudbo peči na drva. Za vsa vaša vprašanja smo seveda na voljo tudi preko emaila ali preko telefona.

do kamina v nekaj preprostih korakih

Do vašega kamina v nekaj preprostih korakih!

Več kot 120 let izkušenj – Vse pod eno streho !

Razlogi za ogrevanje s pečjo na drva 

Ogrevanje s pečjo na drva prinaša okolju prijazno, stroškovno učinkovito in zanesljivo rešitev za ustvarjanje topline v domu. Tu so glavni razlogi:

  • Nizka cena vzdrževanja – ob pravilni rabi ni potrebnih posegov v peč tudi po več let. Tudi ko pride do potrebe po servisu je cena nizka in postopek hiter zaradi vgrajenih čistilnih čepov katere se neopazno naredi na strani peči pri vgradnji.
  • Visok izkoristek
  • Prijetna toplota
  • Konstanta temperatura – manj nihanja skrbi da je uporabniku prijetno v domu – ni prevroče ni premrzlo
  • Možnost izdelave v modernem stilu – navidezno je lahko neločljiva od kamina
  • Ne izsušuje zraka – toplota je sevalna – podobno kot sonce. -Velika razlike med vročim zrakom (nezaželen)- ter prijetno toploto ki jo oddaja lončena peč

Katere elemente vsebuje dobra peč na drva?

Kvalitetno načrtovanje ter prilagoditev uporabniku: Peč mora biti skrbno načrtovana in prilagojena potrebam uporabnika za optimalno delovanje.
Kvaliteten šamot pečarske kvalitete ter pravilna izdelava: Peč mora biti zgrajena iz kakovostnega šamota, ki zagotavlja vzdržljivost in učinkovitost.
Pravilno dimenzioniranje kanalov ter dimnika: Kanali in dimnik morajo biti pravilno dimenzionirani za učinkovito odvajanje dimnih plinov.
Izbira kvalitetnih vrat, ki omogočajo nadzor nad dovodom zraka ter izgorevanjem v peči: Vrata peči morajo omogočati natančen nadzor zraka za učinkovito izgorevanje.
Sledenje požarno varnostnim ukrepom iz strani izvajalca: Izvajalec mora zagotoviti, da so upoštevani vsi požarno varnostni ukrepi.
Garancija del ter delov peči: Peč in njeni deli morajo biti pod garancijo, kar zagotavlja zaupanje v kakovost in trajnost.

Lončene peči

Za tiste ki si želite od ognja VEČ – Lončene peči. Na voljo v modernih ter v tradicionalnih izgledih, prav vsaka naša lončena peč je unikatna ter izdelana po meri stranke.
Lončene peči z izredno majhno porabo drv, vaš dom ohranjajo topel najdlje časa.
To omogoča njihova velika teža ter šamotni kanali ki skrbijo za velik izkoristek.

Krušne peči

Krušne peči ponujajo poleg velike akumulacije toplote tudi možnost priprave hrane.
Preproste za uporabo in z velikim kuriščem. Sinonim srca slovenske domače hiše, krušne peči ostajajo priljubljene tudi dandanes. Izvedbe v modernih ter tradicionalnih stilih vam dajejo proste roke pri oblikovanju vaše sanjske krušne peči.

Štedilniki na drva

Za tiste, ki si želite da je ogenj tudi del vaše kuhinje – Štedilniki na drva. Omogočajo preprosto in praktično pripravo hrane. Na voljo so kombinacije z pečico ter razne oblike in dimenzije kuhalnih plošč.

Pogosta vprašanja – peči na drva

V nadaljevanju odgovarjamo na nekaj dodatnih najpogostejša vprašanj glede peči na drva:

Do kamina v nekaj preprostih korakih

1.

Posvet ter načrtovanje kamina

Z vašim željami ter z našim znanjem in z skupnimi idejami bomo za Vas našli primerno rešitev.

2.

Priprava ponudbe in projektiranje

Za Vas bomo pripravili računalniški izris oz. render. Ko uskladimo izris, se pripravi tudi natančna ponudba. Tako, boste videli točen izgled ter spoznali funkcije vašega sanjskega projekta že pred izdelavo.

3.

Izgradnja projekta

Sledi izgradnja projekta v Vašem domu. Tukaj naši mojstri poskrbijo, da boste imeli natančno izdelan kamin ali peč, ter da bo vaš dom topel in varen. Sledi le še slavnosti prvi prižig.