Peči na drva

|

Štedilniki na drva

Štedilniki na drva

Za tiste, ki si želite da je ogenj tudi del vaše kuhinje – Štedilniki na drva. Omogočajo preprosto in praktično pripravo hrane. Na voljo so kombinacije z pečico ter razne oblike in dimenzije kuhalnih plošč.

Do vašega kamina v nekaj preprostih korakih!

Več kot 120 let izkušenj – Vse pod eno streho !

Zidani štedilnik na drva je kurilna naprava, namenjena za kuhanje in pečenje, podrejeno pa delno tudi za ogrevanje prostora, v katerem se nahaja.

Več o štedilnikih na drva

Če so bili zidani štedilniki priljubljena izbira zlasti v kmečkem okolju, so danes prisotni tudi v urbanih kuhinjah, saj lepo dopolnjujejo prostor, ustvarjajo domačno bivalno atmosfero in navdušujejo s svojo večnamenskostjo. Naj vas navdušijo različne postavitve in barvne kombinacije: štedilnik lahko brez težav kombinirate tudi z obstoječimi enotami ali pečjo, ki bo s svojim estetskim pečatom poudarila rustikalnost kuhinje. Priprava hrane na zidanih štedilnikih je v primerjavi z ostalimi vrstami kuhalnikov in plošč hitrejša. Zidane kuhalne enote so tudi sicer v številnih pogledih podobne lončenim pečem, saj imajo podaljšano sposobnost akumulacije toplote in učinkovito delovanje. Poleg tega bodo zidani štedilniki opravljali tudi dopolnilno ogrevalno funkcijo in preko dimnih kanalov in ognjišča uspešno oddajali toploto nazaj v prostor.

Izdelujemo jih izključno po naročilu na obrtniški način, oblikovno prilagojeno prostoru, v katerem se nahajajo. Lokacijsko se lahko umestijo v kuhinjski niz z ostalimi elementi.

Namen uporabe določa velikost kuhalne plošče, vgraditev enega ali več pekačev in volumen kotlička za segrevanje vode. Pekači so lahko vgrajeni v višini kurilnih vrat, ali pa v višini delovnega kuhinjskega pulta.
Okovje se izdeluje po naročilu in je lahko iz litega železa, jekla, nerjavečega jekla v polirani ali peskani izvedbi.

Kuhalna plošča je praviloma jeklena, debeline 6-10 mm, možna je izvedba s steklokeramično ploščo. Zunanja površina je obložena s keramičnimi pečnicami v barvi in oblikovno usklajeni z ostalo kuhinjsko opremo. Ostali material, primeren za oblogo vidnih sten, so tudi keramične ploščice.

Premer dimnika, potreben za priključitev štedilnika, je odvisen od velikosti in moči naprave, v veliki večini primerov zadostuje premer vsaj 160 mm, višine minimalno 4,50 m, možna je tudi priključitev na klasično zidan dimnik 14×14 cm, če je tehnično brezhiben. Kot za vsa kurišča, je potreben dovod izgorevalnega zraka minimalnega premera 125 mm ali več, kar je odvisno od velikosti in moči štedilnika.

Galerija referenčnih projektov