Letne kuhinje

|

Pizza peči

Pizza peči

Pizza peči na drva  so kurilni elementi, namenjeni izključno za peko pic, za rabo doma ali v gostinskih lokalih.

POTEk IZGRADNJE PIZZA PEČI

Do vašega kamina v nekaj preprostih korakih!

Več kot 120 let izkušenj – Vse pod eno streho !

Pizza peč je konstruirana tako, da je poudarjena funkcija za peko oziroma za pečenje in nima ogrevalnih sposobnosti. Načrtujemo in izvajamo jih v različnih velikostih v odvisnosti od velikosti kurišča oziroma števila pizz, ki jih želimo naenkrat peči.

Obdelava in izgled

Zunanja obdelava je lahko iz različnih materialov, kot so: pečnice, okrasni umetniški keramični elementi z različnimi unikatnimi poslikavami, kamnita obloga, plinobeton, obložen s keramiko ali v gladki oziroma rustikalni izvedbi s pečarskimi ometi.

Notranjost je izvedena izključno s šamotnim pečarskim materialom.

Notranjost je izvedena izključno s šamotnim pečarskim materialom.
Potreben premer dimnika je od 18 do 20 cm odvisno od velikosti kurišča ter višine dimnika.

Če je pizza peč v zaprtem prostoru je potrebno zagotoviti neodvisen dovod svežega zgorevalnega zraka vsaj premera 125 mm in več, kar je odvisno od velikosti in moči peči. Pizza peči izdelujemo izključno po naročilu, dimenzijsko in oblikovno prilagojeno prostoru, ki je na razpolago.

Montažno kurišče za pizza in krušno peč

S kompletom kurišča za pizza peč, si lahko na vrtu ugodno in v najkrajšem možnem času postavite svojo peč za peko pice. Glede na vaše potrebe lahko izbirate med dvema velikostima kurišč. Večje kurišče ima notranji premer fi 88cm, manjše kurišče ima notranji del dimenzije 55cm x 55cm. Če le imate prostor, svetujemo večjo velikost z notranjim premerom fi 88cm. Vložek za pico peč vam bo zidanje peči zelo olajšal, kljub temu pa boste morali pokazati nekaj svojih ročnih spretnosti, preden boste lahko v njej zakurili. Zato vam v Peči-keramika nudimo ob nakupu kurišča za pizzo ali krušno peč tudi svetovanje in možnost nakupa ostalega potrebnega materiala.

Lahko pa vam ponudimo tudi ponudbo skupaj z montažo naših veščih pečarjev. Kontaktiraj nas! Z veseljem vam bomo pomagali pri načrtovanju in vam dali nezavezujočo ponudbo za vaš projekt krušne peči za peko pic.

Ali lahko sam zgradim svojo peč za pico?

Z našimi kompleti kurišč lahko peč za pico ali vrtno krušno peč zgradite poceni in v najkrajšem možnem času. Naše vsestranske peči za pico niso primerne samo za peko pic, temveč so idealne tudi za peko mesa in rib, peko kruha in peciva ter za pripravo jedi izpod peke oz. v saču. Elementi kurišča so izdelani iz ognjeodpornega betona ki je žgan na visokih temperaturah in tako zagotavljajo optimalne lastnosti akumulacije toplote. Najprej je potrebno pozidati podstavek iz plinobetona, na katerega se zabetonira armiranobetonska plošča. Na ploščo postavimo sestavljeno kurišče peči ki ga nato še izoliramo in zaključimo z ometom. Naše pizza peči so primerne tudi za zunanjo uporabo, seveda pa je potrebno vložek kurišča zaščititi pred vlago in vremenskimi vplivi. Zunanja obloga peči za pico je lahko individualno zasnovana z običajnimi gradbenimi materiali.

Kako prvič zakurim v pizza peči?

Po končani zidavi pizza peči, jo pustite 1-2 dni, da se posuši in strdi, preden v njej prvič zakurite. Upoštevati je treba naslednje stvari:

  • Na sredino peči položite dva suha bukova polena. Na teh dveh polenih zanetite dve vžigalni kocki, čez kocke pa položite 10-15 kosov smrekovih trsk. Med tem naj bodo vrata peči odprta.
  • Na razgorene trske položimo še 2-3 polena in počakamo da se ogenj razplamti. Po potrebi dolagajte drva in v 3-4 urah počasi segrejte peč za pizzo.
  • Po tem času, če smo dobro kurili, je pica peč pripravljena za peko. Ogenj in žerjavico odmaknemo na stran peči, in z železno krtačo pepel pometemo in očistimo iz tal peči. Manjše poleno lahko naložimo na ogenj ob strani. Sedaj lahko pričnemo s peko pic.

Ali je pizza peč vremensko odporna in primerna za zunanjo uporabo?

Naša montažna kurišča so primerna za zunanjo uporabo, še vedno pa morate peč zaščititi pred vlago. Kurišče z izolacijo lahko ometate s cementnim ometom ali zgradite nadstrešek. Za več idej si oglejte naše vzorčne slike, ali pa nas kontaktirajte za dodatne nasvete.

 Nudimo tudi izdelavo načrta ter pozidavo zunanje zidane kuhinje in svetovanje pri dimenzioniranju ter razporeditvi letne kuhinje, kot tudi dekorativnih zunanjih materialov.