Aktualno

Kurišča Schmid

SCHMID je priznani nemški proizvajalec kurilne tehnike. Smo pooblaščeni prodajalec, montažer in serviser za SCHMID kurišča na slovenskem trgu.

Posebnost kurišč je litoželezna izvedba dimovodne kupole z možnostjo nastavitve smeri priključka. Skoraj vsi tipi kurišč imajo že vgrajen separator za dovod in predgrevanje svežega zgorevalnega zraka ki ga ni potrebno dodatno dokupiti kot pri večini ostalih proizvajalcih. Minimalni premer cevi za dovod svežega zgorevalnega zraka v kurišče je 125 mm. Prilagodljivost in znanje proizvajalca nam omogočata da vam dobavimo in vgradimo kurišče izdelano po posebnih zahtevah glede širine steklenih vrat in načina kurjenja iz smeri sosednjega prostora. Steklo na vratih je lahko tudi dvoslojno (podobno termopanu), kar zmanjšuje temperaturo na površini stekla ter preprečuje hitro sajavost in zmanjšuje možnost opeklin v primeru nenadnega dotika.

Univerzalni dodatek (toplotni izmenjevalec),ki se ga vgradi na dimno komoro, omogoča povečanje izkoristka in moči vsakega kurišča za cca 2KW.

Dobavimo vam lahko tudi toplotni izmenjevalec HWAR R za toplo vodo kateri je kompatibilen z vsemi kurišči.

V kolikor bi radi čutili čar ognja istočasno pa segrevali sanitarno vodo ali vodo za centralno ogrevanje, vam dobavimo in vgradimo kurišča SCHMID iz serije PROFI kompletno z instalacijo potrebno za nemoteno delovanje centralnega ogrevanja in ogrevanja sanitarne vode.

Schmid  ̶  zanesljiva nemška kakovost

Schmid je priznani nemški proizvajalec kurilne tehnike in kurišč. Največja prednosti in hkrati posebnost te vrste kurišč je izvedba dimovodne kupole iz masivnega litega železa, ki omogoča možnost nastavitve priključka v vse smeri. Vsi izdelki imajo že integrirane separatorje zraka. Steklo vrat je lahko enoslojno ali dvoslojno. Dvoslojno steklo zmanjšuje segrevanje stekla vrat kurišča ter zmanjšuje nastanek sajavosti in opeklin po nenadnem dotiku s prsti.

kobok
schmid
spartherm
rath
sibelco
cbtec