modeliranje letne kuhinje

Zidani kamini

Zidani kamini

Zidani kamini – zunanji oziroma vrtni in druge možnosti

Zidani kamini vzbujajo močno asociacijo na dom in tradicijo. Stari zidani kamini poskrbijo za prav poseben občutek nostalgije in domačnosti. Tako postajajo ponovno vse bolj priljubljena rešitev zidani kamini – zunanji ali notranji. Stari zidani kamini so bili nadgrajeni z modernimi elementi. Gre torej za čudovit spoj tradicionalnih in sodobnih pristopov. Rezultat so estetsko dovršeni in izjemno funkcionalni zidani kamini.

Cene tovrstne postavitve, notranje ali zunanje zidane različice, so sicer lahko precej različne, odvisne seveda predvsem od stroškov materialov. Verjetno pa vas ne zanimajo le najcenejši, ampak tudi kakovostni zidani kamini. Cene pečnic in drugih materialov, ki vam jih ponujamo v podjetju Peči Keramika d.o.o. iz Novega mesta, so izjemno ugodne, obenem pa vam jamčimo tudi za vrhunsko kakovost.

Z našo pomočjo so možni zares vrhunski zidani kamini – notranji ali zunanji. Obenem pa bodo to tudi cenovno ugodni zidani kamini. Cene vas bodo zagotovo prijetno presenetile.

Najlepši zidani kamini – estetski presežki, ki navdušijo goste

Čeprav so zidani kamini seveda lahko izjemno praktični, pa je pogosto pomemben razlog za postavitev oziroma izdelavo tudi njihova estetika. Mogočni stari zidani kamini večkrat vzamejo sapo, zato ni presenetljivo, da poskušajo številni tudi danes vnesti ščepec te mogočnosti v svoj dom. Tudi vas zanimajo zidani kamini? Notranji so ena izmed možnosti, ki jih imate.

Premišljeno načrtovani in precizno izdelani notranji zidani kamini so seveda prava paša za oči. Pogosto postanejo središče doma in nekakšen povezovalni element. Tudi stari zidani kamini so imeli funkcijo »zbiranja« družine. Danes, ko pogosto hitimo in si le stežka vzamemo čas za svoje bližnje, bi bilo tako prav, da se večkrat spomnimo na druženja, ki so potekala ob starih zidanih kaminih.

Notranji zidani kamini, prilagojeni sodobnim domovom, imajo lahko na srečo še vedno podobno funkcijo, kot so jo imeli stari zidani kamini. Notranji zidani kamini pa bodo seveda zagotovo poželi tudi ogromno navdušenja pri vaših gostih. Kljub odpornosti in kvaliteti vašega kamina, pa lahko nastane velika škoda, če kamin pravilno ne vzdržujemo.

Zato svetujemo da se pred prvo uporabo vašega novega kamina, posvetujete s svetovalcem za kamine Peči-keramika, ki vam bo z veseljem razložil pravilni postopek kurjenja kamina. 

letna kuhinja

Vrtni zidani kamini (zunanji) še posebej priljubljena rešitev

Čeprav so notranji zidani kamini tudi danes še vedno precej razširjeni, pa to velja še bolj za vrtne oziroma zunanje kamine. Če bi si tudi sami želeli omisliti praktično letno kuhinjo, vas bodo verjetno začeli slej ali prej zanimati zunanji zidani kamini. 

Zunanji zidani kamini so seveda nekoliko drugačni od notranjih. Upoštevati je treba drugačno funkcijo, ki jo imajo vrtni zidani kamini, zunanji zidani kamini pa so obenem izpostavljeni tudi drugačnim pogojem. Tako je potreben specifičen pristop, nekoliko drugačni pa so tudi materiali, iz katerih so izdelani zunanji zidani kamini.

Cene zunanje izvedbe so lahko prav tako zelo ugodne, če se obrnete na podjetje Peči Keramika d.o.o., kjer vam bomo z veseljem priskrbeli vse, kar potrebujete za zunanji zidani kamin. Cene, ki so zelo ugodne, in vrhunska kakovost je tista zmagovalna kombinacija, s katero smo prepričali že številne zadovoljne stranke.

zidana kuhinja

Svetovanje pri postavitvi zunanjih zidanih kaminov

Potrebujete dodatne informacije v povezavi z letnimi zidanimi kamini? Zunanji zidani kamini so poseben projekt, ki se ga je treba lotiti premišljeno in z upoštevanjem različnih dejavnikov. Tako vam z veseljem priskočimo na pomoč tudi s strokovnimi nasveti in napotki. To velja že za samo fazo načrtovanja zunanjega zidanega kamina.

Svetujemo vam, kakšna bi bila najprimernejša izbira materialov oziroma kombinacije materialov, in odgovorimo na vsa vaša dodatna vprašanja. Z našo pomočjo so tako možni zares kakovostni zidani kamini – zunanji ali notranji. Če vas torej zanimajo zidani kamini – zunanji oziroma opcija po izbiri – smo vam na voljo za vse dodatne informacije. Naše bogate izkušnje, tudi z zunanjimi izvedbami, nam omogočajo zares individualen pristop in strokovno svetovanje.

Zunanji zidani kamini bodo uspešno kljubovali zobu časa in manj ugodnim vremenskim razmeram. Vse to je namreč treba upoštevati pri zunanji gradnji. Seveda pa so tudi zunanje različice prava paša za oči. Praktičnost zunanje postavitve oziroma letne kuhinje se tako preplete z estetsko dovršenostjo.

Najugodnejše pečnice za zidane kamine in drugi materiali

Marsikdo ima občutek, da so bili stari zidani kamini precej bolj kakovostni od današnjih. Vendar pa to ne drži nujno, če veste, kam po ves potreben material. Z našo pomočjo so možni izjemno kakovostni zidani kamini, cene materiala pa so obenem zelo ugodne. Pečnice za vas izdelamo po naročilu, pri čemer se povsem prilagodimo vašim željam glede barve, oblike itn. Izbirate lahko med kar 50 različnimi oblikami in 70 barvami.

Možna pa je tudi izdelava povsem po meri. Prisluhnemo vašim željam in jih v celoti izpolnimo, ne glede na to, ali gre za notranji ali zunanji zidani kamin. Cene so kljub vrhunski kakovosti izjemno ugodne. Poleg pečnic po meri vam priskrbimo tudi druge potrebne materiale. Seveda pa je izjemno bogata tudi naša ponudba kaminskih vložkov oziroma kurišč priznanih znamk, kot sta na primer Schmidt in Spartherm.

Z nami bodo zidani kamini – zunanji oziroma po želji – zares funkcionalni, praktični, trajni in obstojni. Navduševali pa bodo tudi s svojo nezamenljivo estetiko, ki prepleta preteklost s sedanjostjo, tradicijo s potrebami sodobnih posameznikov in družin. Vabljeni tudi k ogledu ponudbe kaminov in kaminskih vložkov.